In Memoriam: Erik Hendriks

Dr. Erik Hendriks 

Fysiotherapeut, epidemioloog en oud-voorzitter 

Coöperatie Fysiotherapeuten Nijmegen u.a. (CFN) 

 

 

 

 

Eind mei bereikte ons het bericht dat onze oud-voorzitter Erik Hendriks is overleden aan de gevolgen van de ziekte van Alzheimer. Erik was een fysiotherapeut met een wetenschappelijke inslag, maar ook een wetenschapper die met de voet nog in de praktijk stond. 

In 2009 werd er in de regio Nijmegen een stuurgroep geformeerd van fysiotherapeuten met als doel om regionaal afspraken te maken omtrent de toen aanstaande functionele bekostiging. Erik was één van die fysiotherapeuten en stond daarmee – samen met andere collega’s – aan de basis van CFN. In 2010 werd de coöperatie opgericht en werd Erik voorzitter. De keuze voor hem was een logische – Erik was een bekend gezicht in fysiotherapieland en door zijn brede kennis een goede vertegenwoordiger van de regionale fysiotherapeuten. Helaas werd kort na de oprichting de welbekende stekker uit de functionele bekostiging getrokken door het toenmalige kabinet.  

Erik is 3 jaar voorzitter geweest van CFN. Een periode waarin wij terugdenken aan zijn kritische denkwijze, creatieve hersenspinsels en innemende persoonlijkheid die hij was.  

 

Wij wensen alle naasten en betrokkenen veel sterkte toe met dit verlies. 

Bestuur CFN 

 

In Memoriam KNGF

Publicatiedatum: 27-05-2020


« Terug naar het overzicht